Gezondheid

Het ziet er altijd zo heerlijk uit, je hond laten zwemmen bij warm weer. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat het ook veilig is.

Wanneer je je hond wil laten zwemmen bij warm weer zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals de plek waar je je hond laat zwemmen. Ga je naar een natuurplas dan check je natuurlijk even of het is toegestaan om je hond daar te laten zwemmen. Het is ook zeker belangrijk na te kijken of er geen blauwalg of botulisme in het water zit. Dit kan bijvoorbeeld via zwemwater.nl. Maar ook bij inname van te veel zoutwater of chloor kan de hond ziek worden. Let dus altijd op dat je hond niet teveel water binnen krijgt, dit kan namelijk ook nog eens een maagkanteling veroorzaken.

Check ook altijd de temperatuur van het water. Te koud water is niet goed voor het lichaam van de hond. Om je hond af te laten koelen is het genoeg om je hond alleen even er in en er uit te laten gaan. Wanneer je hond flink gaat zwemmen warmen de spieren op. Bij warm weer kan je hond na het zwemmen deze warmte niet goed kwijt en zal de lichaamstemperatuur stijgen.

Wanneer je met deze punten rekening houdt kunnen jij en je hond ook bij warm weer samen genieten van een plons in het water!