Samen sta je sterker

Er plopt een berichtje op mijn scherm, van een concurrent die vraagt of we samen een workshop speuren kunnen organiseren. Zij is immers opgeleid als instructeur zoekwerk en misschien vind ik het wel leuk om dat aan te bieden aan mijn klanten? Ondanks dat ik zelf jaren praktijkervaring heb met het speuren met honden en dit dus ook alleen aan kan bieden, is er toch iets dat mij triggert. Want hoe stoer is het dat je de stap neemt om je concurrent te benaderen om samen te werken? Omdat ik oprecht geloof dat je samen sterker staat besloot ik op haar aanbod in te gaan.

Inmiddels geven we komende zondag onze derde workshop samen. Want wat blijkt? Mijn “concullega” Sabrina en ik vullen elkaar ontzettend goed aan. Waar Sabrina namelijk heel goed is in het rustig en duidelijk overbrengen van haar kennis, ben ik de spring in het veld die de groep enthousiasmeert voor, tijdens en na de workshop. Waar we hetzelfde in zijn is onze passie voor honden en het bevorderen van welzijn voor mens en dier.

Naast coach ben ik natuurlijk ook ondernemer. Dit is niet altijd makkelijk en soms zelfs een beetje eenzaam. De afgelopen maanden merk ik hoe fijn het is om een collega te hebben om mee te kunnen sparren. Dit sparren kan gaan over honden die we willen helpen of ondernemer-struggles, maar ook ik raak wel eens gefrustreerd met mijn eigen hond. En dan is het fijn om iemand als Sabrina te hebben als klankbord. Maar inmiddels worden ook onderwerpen zoals fretten, daten en bruiloften besproken!

Het is makkelijk je concurrent als bedreiging te zien. Maar wanneer je ze ziet als bondgenoot kan je samen zo veel meer bereiken. Inmiddels kan ik dit omdat ik uit ga van mijn eigen kracht. Ondertussen hebben Sabrina en ik samen allerlei gave ideeën om nog meer honden en baasjes te kunnen helpen. En ook al bieden we soms dezelfde dienst aan, we doen dat allebei op onze eigen manier. Ik geloof dat een klant grotendeels voor mij zal kiezen om mijn persoonlijkheid en aanpak. En de klant die bij Sabrina past zal uiteindelijk bij haar terecht komen. Maar daarnaast staan we samen sterker en helpen we elkaar groeien.

Neem vooral eens een kijkje op Sabrina haar website https://www.hondentrainingbysabrina.nl/ 

En geniet  mee van deze compilatievideo van onze workshops speuren!