Giftige planten

Gepubliceerd door E-hondenschool op

Giftige planten

download (3)

Maretak

Deze plant wordt vaak als kerstdecoratie gebruikt. Let echter goed op want opeten kan ernstige maagklachten veroorzaken.

266px-Wolfs-Eisenhut

Gele monnikskap

De gele monninkskap zal je niet snel tegenkomen, omdat hij vrij zeldzaam is. Maar ook heel gifitg. Verschijnselen kunnen hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen zijn, zelfs aanrakingen kunnen al klachten geven.

266px-Delphinium

Ridderspoor

De gehele plant is giftig en kan verlammingsverschijnselen, trillen, coördinatieproblemen en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

download (5)

Rododendron

Het eten van deze plant kan stuiptrekkingen, verlammingen en zelfs de dood toot gevolg hebben. Ook kan er vocht uit de ogen en neus komen.

download (7)

Oleander

Alle rassen Oleanders zijn extreem giftig. De Oleander kan maagproblemen, een coma, hartproblemen of zelfs een hartstilstand veroorzaken.

download (6)

Dieffenbachia

Veroorzaakt opzwellen van de tong, keel en lippen. Daardoor is er een risico op verstikking.

download

Taxus

Het besje van de taxus of conifeer zelf is niet giftig maar het zaadje wel. Door het gif kunnen spieren ernstig verlamd raken, wat een hartstilstand of verlammingsverschijnselen tot gevolg kan hebben.

download (1)

Vingerhoedskruid

Deze plant is zeer giftig, en kan dan ook niefalen, hartritmestoornissen of zelfs een hartstilstand veroorzaken.

download (2)

Herfsttijloos

Deze plant is zeldzaam maar zeer giftig. De stof colchicine kan verlammingsverschijnselen en zelfs de dood veroorzaken.

download (8)

Kerstroos

De kerstroos kan bij inname braken en hallucinaties veroorzaken. Ook kan de keel opzwellen en een verstikkingsdood tot gevolg hebben.

download (9)

Wonderboom

Vooral de zaden/bonen van deze plant zijn erg gifig voor de hond. Zij kunnen maagklachten en bloederige diarree veroorzaken.

download (10)

Goudenregen

De peulen van de Goudenregen kunnen braken, diarree, een branderig gevoel in de bek en keel en uiteindelijk verlamming veroorzaken.

Categorieën: Medisch

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *