De snuffeltuin

de snuffeltuin

een plek voor iedere hond

om in vrijheid natuurlijk gedrag te vertonen

onstpanning voor hond en begeleider

lichaam, geest en neus

De snuffeltuin ligt in een landelijke omgeving in Geldrop, Noord Brabant. Het is een omheinde plek waar iedere hond in vrijheid alle zintuigen kan gebruiken. Deze verrijkte omgeving stimuleert je hond natuurlijk gedrag te vertonen zoals snuffelen, graven, bewegen en foerageren. De snuffeltuin is ingericht om je hond te helpen ontspannen, stress te reduceren en zelfvertrouwen op te bouwen.

Voor veel begeleiders werkt de tuin ook ontspannend. Jouw hond kan namelijk op een veilige manier los van de lijn zijn gang gaan. Je hoeft je niet druk te maken over andere honden of mensen, je hebt namelijk altijd de gehele tuin voor jezelf. Onder het genot van een kop koffie of thee geniet je samen met je hond in de natuur.

De snuffeltuin is onder andere verrijkt met planten en kruiden, verschillende ondergronden, graafplekken en verschillende obstakels om op of onderdoor te gaan. Je zal zien dat je hond na een uur in de snuffeltuin moe maar voldaan huiswaarts keert.

De snuffeltuin

info

De snuffeltuin

tijden & tarieven

De snuffeltuin is alleen te bezoeken op afspraak

ma t/m do: 14:30 - 17:00
vrijdag: 12:30 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 14:00

1 uur snuffelen: €25
extra hond: op aanvraag
verstopte beloningen: €3
koffie en thee: gratis

wat valt er te ontdekken?

het stimuleren van de zintuigen

DSC02201

kruiden

ruiken

In de snuffeltuin vindt je op diverse plekken kruiden. Deze kruiden hebben niet alleen een heilzame werking maar stimuleren je hond ook om te gaan snuffelen.

IMG-20211202-WA0003

verschillende
ondergronden

voelen

Ook het voelen wordt gestimuleerd. Dit doen we door afwisselende ondergronden aan te bieden zoals gras, verschillende soorten zand en houtsnippers.

Ontwerp zonder titel (81)

graven

natuurlijk gedrag

Veel honden vinden graven niet alleen een leuke activiteit, het helpt ze ook om stress te reduceren. In de snuffeltuin zijn diverse plekken ingericht waar ze lekker hun gang kunnen gaan.

Ontwerp zonder titel (80)

edelstenen

holistisch

Net als wij bestaan edelstenen uit energie. Al sinds mensenheugenis worden ze gebruikt voor hun geneeskrachtige werking. Ook onze honden kunnen hier baat bij hebben. In de snuffeltuin vindt je dan ook op diverse plekken edelstenen zoals rozenkwarts, bergkristal en aventurijn. Zo kun je ontdekken tot welke steen jouw hond zich aangetrokken voelt.

DSC02178

klimmen

en klauteren

Honden zijn dol op klimmen, klauteren en onder, over, of tussen dingen door gaan. In de tuin vindt je dan ook allerlei objecten om dit natuurlijke gedrag te stimuleren. Dit biedt jouw hond de kans om de wereld te zien vanuit een ander perspectief en het vergroot het zelfvertrouwen.

DSC02295

zitplekken

voor de begeleider

Het is heerlijk om jouw hond in zijn of haar natuurlijke element te zien genieten. In de snuffeltuin vindt je diverse plekken waar jij kan ontspannen met een kopje koffie of thee terwijl je hond geniet van alles wat er te ontdekken valt.

De snuffeltuin

snuffeltijd reserveren

ik kom graag onstpannen en genieten met mijn hond: